Mental Helse

‘Reparer’ Ting, Mennesker og Fellesskap

Med Tingenes Bibliotek og Fiksefester tilbyr Nesoddliv noe mer enn bare praktiske løsninger – vi skaper en mulighet til å styrke fellesskap og fremme mental helse. Hos oss kan du ikke bare reparere ødelagte ting, men også bidra til å “reparere” mennesker og relasjoner. Deling og reparasjon gir oss alle sjansen til å oppleve mestring, selvtillit og sosial tilhørighet, noe som er essensielt for vår mentale helse.

Tingenes Bibliotek: Mindre stress, mer fellesskap

Hos Tingenes Bibliotek kan du låne verktøy, hageutstyr, kjøkkenutstyr, sportsutstyr og mye mer. Har du behov for utstyr til store begivenheter som dåp, konfirmasjon eller bursdager? Vi har alt du trenger, fra tallerkener, glass og bestikk til partytelt og dekorasjoner. Dette hjelper deg å unngå økonomisk stress og gir deg muligheten til å fokusere på det som virkelig betyr noe – å tilbringe tid med dine kjære. Å redusere økonomisk press bidrar direkte til bedre mental helse, da mindre stress betyr mer rom for trivsel og glede.

Fiksefest: Mer enn bare reparasjon

Fiksefester er en flott mulighet til å reparere ting som sykler, elektronikk eller klær, samtidig som du møter andre fra lokalsamfunnet. Reparasjonene i seg selv gir en følelse av mestring og selvtillit, noe som styrker vår mentale velvære. Det handler også om å skape en følelse av tilhørighet. Når vi jobber sammen om felles mål, bygger vi sosiale bånd og kan redusere følelsen av isolasjon, som mange sliter med i dag. Fiksefester bidrar til å “fikse” mer enn bare gjenstander – de bidrar til å gjenopprette forbindelser mellom mennesker og skape et tryggere, mer inkluderende samfunn.

Mental helse og fellesskap

Mange opplever stress og ensomhet som en stor del av hverdagen. Felles opplevelser, som det å dele ressurser og reparere sammen, kan gi betydelig lindring av mentale helseutfordringer. Forskning viser at sosiale aktiviteter som Fiksefester kan bidra til å redusere symptomer på angst og depresjon, og styrke vår mentale motstandskraft. Når vi reparerer ting sammen, opplever vi mestring og samhold, som er avgjørende for å føle seg knyttet til andre.

En gave som gir mening

Denne julen sender vi ut gavekort for ett års gratis medlemskap i Tingenes Bibliotek til de som trenger det mest, spesielt familier med barn. Hvis du representerer en organisasjon som støtter mennesker som sliter økonomisk eller med mental helse, vil vi gjerne sende dere gavekort til deres medlemmer. Dette er en fantastisk mulighet for familier til å få tilgang til det de trenger både til store anledninger og i hverdagen, uten å måtte bekymre seg for kostnadene. Vi oppfordrer også bedrifter til å kjøpe medlemskap for sine ansatte som en meningsfull julegave – en gave som støtter både individet og fellesskapet, og som samtidig kan bidra til bedre mental helse.

Ta kontakt

For mer informasjon om gavekort eller medlemskap, send en e-post til Ting@Nesoddliv.no. Sammen kan vi reparere mer enn ting – vi kan reparere hverandre, fellesskapet og planeten.

del gjerne

Dele på Facebook
Dele på Twitter
Dele på Linkedin
Dele på Epost
Scroll to Top